NBC Universal

NBC Universal

Scott Brownrigg Interior Design has created a new agile working environment on the tenth floor of Central St Giles for NBC Universal. The team developed a design concept influenced by the outstanding views and vistas of this fantastic central London location which aspires to bring ‘the outside in’. The look and feel of the space alludes to a refined industrial theme. The circulation routes through the space have been carefully planned to maximise the effect of the surrounding London vistas for staff and visitors to enjoy.

The fit-out for the tenth floor of the building accommodates 250 employees and incorporates open plan office areas as well as a large café and flexible meeting spaces. The design incorporates new collaboration spaces located within working areas which are available for all employees to use.

NBC Universal currently occupies three floors of this landmark building and the addition of this new floor marks the beginning of a new agile way of working which aims to improve workplace productivity. Employees will become agile workers with no allocated desks, no offices for executives and limited enclosed meeting spaces.

A key feature of the design is the flexible ‘Town Hall’ space designed for use by NBC staff throughout the building. The space includes a barista coffee bar which leads out onto the stunning terrace space, as well as a large café and informal meeting area which incorporates a wide variety of flexible seating. The furniture for convenience can be moved away to create an open event area to accommodate up to 200 guests. The hotel also provides a seminar space which accommodates 60 people.

+ +